De kat is uit de boom gekeken

Deel 2 van het grote Nori avontuur. Klik hier voor deel 1

Nori

Nori

 

Na het eten (friet, want we waren zielig) heeft mijn vriend nogmaals de brandweer gebeld. Wellicht komt dat overtuigender over dan een vrouw, je weet het niet. Nadat hij wederom het verhaal had uitgelegd werden we teruggebeld door Jan Van De Brandweer (dat is echt wat hij zei) dat ze er 10 minuten later zouden zijn! Mooi zo! Later bleek het Prio 2 te zijn en kwamen ze ‘met gepaste spoed’. Inmiddels waren mijn ouders er ook weer en buiten stonden we nog een vergeefse poging te doen om Nori naar beneden te krijgen, toen ik de overbuurjongen ineens  “jooooooo daar is de brandweer!” hoorde roepen. En inderdaad, daar kwam een brandweerwagen de bocht door. En toen nog 1. Net toen ik bedacht dat dat misschien wat veel was, zag ik dat die wagens bomvol met brandweermannen zaten. Toen de deuren open gingen begon ik te tellen. 1, 2, 3, 4… 8!! 8 brandweermannen voor 1 kleine kat boven in de boom. Die zaten zich vast met z’n allen al de hele dag te vervelen.

Om ons heen kwamen steeds meer jongens kijken en ook de vaders vonden het razend interessant. Sommige dingen ontgroei je schijnbaar niet, als man zijnde. Ik vond het toch licht gênant hoor, zoveel heisa voor een kleine poes, maar in een klein dorp als dit zijn ze al lang blij dat er een keer iets gebeurt. Het viel zelfs een beetje tegen dat de plaatselijke tv (of Hart van Nederland) er niet eens was. Intussen trok 1 van de oudere brandweermannen handschoenen aan (slim) en klom samen met een collega in dat bakje.”heb je hoogtevrees, ouwe?” klonk er van beneden waar de overige 6 brandweermannen stonden toe te kijken,  maar na 3 keer gecheckt te hebben of alles veilig was, ging het bakje eindelijk omhoog. De groep toeschouwers werd steeds groter, ook aan de andere kant van de straat en bij de huizen een eindje verderop verzamelden zich mensen.

De helden van de brandweer!

De helden van de brandweer!

Toen het bakje Nori naderde vroeg ze zich schijnbaar af hoe ver dat ding zou kunnen want, jawel hoor, mevrouw ging nog fijn een meter omhoog! Die brandweerman had wel echt talent, want die friemelde dat bakje zo tussen alle takjes door. Die boom heeft amper geleden. Eenmaal boven pakte hij Nori beet en klonk er een hard applaus vanaf de grond, de hele buurt was opgelucht! Ik wilde net eens diep ademhalen toen ik een harde knal op de grond hoorde. Over het gras rende mijn kleine Nori met een gigantisch dikke staart, terwijl dat bakje nog op zo’n 8 meter boven de grond hing. Mijn vriend rende via het huis naar de voorkant, mijn moeder ging achter de poes aan. Ik besloot de eeuwenoude truc nog eens te proberen, trok een schoteltje uit de kast en begon te tikken. En ja hoor, daar kwam ze aan rennen. Snel deden we alle deuren dicht en ik liep maar weer naar buiten, waar alle brandweermannen en de buren angstig stonden te wachten. “De poes is binnen, heel erg bedankt. Willen jullie koffie?” Maar nee, de hoogwerker werd weer ingeklapt, “De kat is weer bij de eigenaar, wij gaan terug”, werd er doorgegeven door de walkie talkie.

Poging tot opgelucht ademhalen nummer 2 werd ook bruut verstoord toen mijn vriend naar buiten kwam met een tissue vol met bloed. Nori was helemaal overstuur, het bloed zat bij haar bekje en ze maakte geluiden die ik nog niet eerder uit een kat had horen komen. Gelukkig woont er een dierenarts vlakbij en we mochten meteen langskomen. Katten komen wel op hun pootjes terecht maar die begeven het vaak toch door de klap. Naast hun pootjes breken ze vaak hun kaak, is er grote kans op een klaplong of een gescheurd middenrif. Maar wonder boven wonder bleek niets van dit alles het geval. Het bloed kwam uit een wondje op haar kin en ze mist 1 nagel. That’s it! Onze kat is echt kei hard!

Weer thuis dronk ze eerst een bak water leeg en kroop daarna onder de salontafel op een kussen, waar ze de hele avond heeft liggen slapen. Inmiddels spint ze als je haar aait en liep ze ons achterna toen we naar een andere kamer liepen, dus ik denk dat het wel goedkomt met onze kleine poes.

Maar voorlopig heeft ze huisarrest.

This entry was posted in Random and tagged .

Laat hier een reactie achter