7 redenen om naar Norwich te gaan

Engeland is mijn tweede thuis. Mijn moeder is er geboren en getogen, er woont veel familie en ik kom er al mijn hele leven. Ik heb vooral veel tijd doorgebracht in Norwich en omstreken en als ik er te lang niet ben geweest gaat het echt kriebelen. Veel Nederlanders kennen Engeland vooral door Londen,  maar de volgende keer moet je toch Norwich overwegen. Waarom? Nou hierom!

925272_1417968258481017_1603732177_n

1. Norwich heeft een kasteel. En dan bedoel ik een echt kasteel. Check die foto! Een kasteel hoort op een heuvel. Die was echter nergens te bekennen want Norwich ligt in het meest platte deel van Engeland en dus werd er een heuvel aangelegd. Zand uit Nederland, steen uit Frankrijk (of was het nou andersom?) en tadaa! Een kasteel op een heuvel!

14007529470062. Winkelen onder het kasteel
Ondanks de kerkers (waar ik nooit meer heen ga, heb al 20 jaar nachtmerries) zijn ze er in geslaagd om een winkelcentrum te bouwen onder het kasteel. Vroeger zat er een Disney Store dus ik was direct fan, maar mijn moeder vindt het zonde dat de kasteeltuinen ervoor moesten wijken. Inmiddels snap ik dat wel. De Disney Store is toch weg

IMG-20140525-WA0009 IMG-20140525-WA0002
image

IMG-20140525-WA0014
image

2014-05-22 11.50.29

3. Het kasteel is niet het enige indrukwekkende oude gebouw. Ook de kathedraal valt lekker op maar als je goed kijkt is eigenlijk de hele stad een ansichtkaart. De permanente markt blijft ook leuk, met de gekleurde dakjes. Er staat een grote mosterdfabriek met in het centrum een heel leuk winkeltje /museum.

1400840560118_1[1]

Ik waande me op de catwalk in mijn nieuwe haar en trenchcoat!

4. Met een oppervlakte dat vergelijkbaar is met steden als Nijmegen is het lekker overzichtelijk. Hoewel er geen enkele rechte straat te vinden is en een kaart dus wel handig is als je geen goed gevoel voor richting hebt. Het centrum is van een  goed formaat waardoor je er uren kunt rondlopen, maar de trekpleisters liggen dicht bij elkaar.

5. In Londen en Amsterdam struikel je over de toeristen, maar in Norwich is dat beduidend minder het geval. Om je heen hoor je Engels met een lekker Norfolk accent en je moet zoeken naar souvenirs. Heerlijk!

IMG-20140525-WA00126. Norwich had jarenlang 2 records op zijn naam staan. Per inwoner had het namelijk zowel de meeste kerken als de meeste kroegen. Je kon een jaar lang elke week naar een andere kerk en elke dag naar een andere pub. Inmiddels hebben veel kerken een andere bestemming en zijn veel pubs dicht, maar de panden staan er nog wel.

7. Het is de ideale plek om de rest van de omgeving te verkennen. Je zit vlakbij de kust,  waar je kunt kiezen voor de toeristische plaatsen als Great Yarmouth en Cromer, of de rustige plaatsjes. The broads zijn vlakbij en binnen afzienbare tijd ben je bij Sandringham, het buitenhuis van Queen Elisabeth, of in andere mooie steden als Cambridge.

Wat is jouw tweede thuis?

3 comments

  1. Nydia says:

    Wauw wat leuk!! ik heb toevallig een jaar of 6 geleden 2 maanden stage gelopen in Norwich!! Echt een leuke stad ja! Heerlijk om al die foto’s weer te zien :)

Laat hier een reactie achter