Ziek. Of doorgaan?

Het gaat goed hoor, met het programma en zo. Week twaalf is achter de rug en ik heb er dus nog maar twee te gaan. Twee… Dat is niet veel zeg… Het evalueren begint en ik heb echt veel geleerd. Maar afgelopen week werd ik wel even met de neus op de feiten gedrukt, ik ben er nog lang niet.

Het is er goed ingestapt dat we geen stappen achteruit moeten doen. Eén stapje leidt heel snel tot nog een stapje en voor je het weet zak je weer weg. Dat willen we niet. We willen vooruit. Dus we mogen wel op hetzelfde punt blijven hangen, maar niet achteruit. Duidelijke taal en het ging me best goed af. De opbouw ging lekker en ik wilde volgende week een ochtend extra gaan werken.

2014-05-25 20.41.07En toen werd ik ziek. Tijdens mijn verblijf in Engeland besloot mijn weerstand ook met vakantie te gaan, dat was duidelijk. Het begon met een zware verkoudheid en al snel stapelden de kwaaltjes zich op. Ik raakte behoorlijk in de war. Mijn lichaam schreeuwde om rust, er ging iets niet goed. Wanneer je ziek wordt blijf je minstens onder een deken op de bank zitten met heel veel thee, maar als ik dan naar mijn opbouw kijk is dat duidelijk een stap (of heel veel) achteruit. Paniek! Ik wilde terug mijn bed in, maar ik wilde ook mijn schema blijven volgen. Naar mijn werk gaan, sporten, opbouwen. Als ik thuis zou blijven zou dat helemaal in de war raken. Gelukkig hebben we een re-integratie-WhatsApp-groepje met de dames en kon ik om hulp vragen. “Ziek melden!” was het antwoord.

2014-05-29 14.57.45Nu ik er op terug kijk heel logisch, maar het was echt een dilemma! Uiteindelijk heb ik me ziek gemeld, heb ik me naar mijn ouders gesleept en ben ik in een heet bad gaan liggen. Ik heb me ook meteen ziek gemeld voor vandaag, dan kon ik niet weer gaan twijfelen. Doorwerken als je ziek bent is niet de oplossing! Door uit te zieken kom ik sneller van de kwaaltjes af, steek ik geen bewoners aan en zit ik weer sneller goed in mijn vel. Inmiddels voel ik me niet meer zo ziek en nemen de kwalen ook weer af. Missie geslaagd!

Maandag pak ik de draad gewoon weer op. Dat opbouwen kan ook best een weekje later.

2 comments

  1. ziensjen says:

    Wat rot dat je ziek was! Maar is het ook niet zo dat, wanneer je niet toegeeft aan ziek zijn en maar een beetje aan blijft modderen, je dan juist meer stappen achteruit gaat zetten?

  2. Marion says:

    Ik herken het dilemma ziek melden. Dat dilemma geldt echter alleen voor jezelf. ik denk nu vaak: ”Wat zou ik mijn man/zus/vriendin adviseren?” Dilemma verdwenen. Goed dat je rustig aan doet. Hoop dat je snel opknapt. Beterschap!

Laat hier een reactie achter