Abs!

Nu ik weer opbouw met werk merk ik dat ik zo moe ben! Sporten kost me wat meer moeite en ik hoop mezelf te blijven motiveren door er lekker veel over te bloggen!

abs couple

Deze maand doe ik de 30 days ab challenge. Een enorme hype op Facebook en onder de 2,7 miljoen deelnemers zitten ook een aantal bekenden. Na een rondje te hebben gemaakt kon ik maar 1 conclusie trekken: samen sporten helpt. Op 1 juni hoorde ik een paar vriendinnen praten over deze challenge en ik was direct enthousiast. Mijn buik was alles behalve bikiniproof en samen deze challenge aan gaan leek me tof! Kom maar op met die abs! Ik bleek niet de enige, dus ter plekke werd er een groeps WhatsApp in het leven geroepen. Bovenstaande motiverende afbeelding en 10 gemotiveerde vrienden, was al wat we nodig hadden. ‘s Avonds lagen we allemaal op de grond en brachten via WhatsApp verslag uit van de eerste dag. Mijn vriend besloot mee te doen (om te voorkomen dat ik strakker word dan hij, haha) en zo had ik nog meer steun.

Kijkend naar het schema besloot ik dat ik het wel een beetje ging aanpassen. Sit ups en leg raises zijn heftig voor mijn rug en dus deed ik light versies. Inmiddels doe ik een aantal van de ‘echte’ oefeningen en een aantal Elaine Proof. Vandaag is het dag 13 en iedereen doet nog mee. Een aantal heeft al zwaar, een aantal kost het niet zo veel moeite. Maar als ik de berichten mag geloven was ongeveer de helft afgehaakt als de groep niet bestond. Het ‘samen uit samen thuis’ gehalte is hoog, net als de hoeveelheid motiverende berichten. Zodra ik in mijn telefoon het woord ‘goed’ type, suggereert mijn telefoon  ‘zo’ en alle namen uit de groep.  De tips vliegen je om de oren, net als de complimenten en de trotse berichten.

IMG-20140601-WA0008Niemand is nog afgehaakt. Ondanks de bloedhitte de afgelopen dagen, tijdens de onweersbuien lag de helft op de grond te trainen.  Ondanks dat we lang niet allemaal sporters zijn en we inmiddels behoorlijk heftig bezig zijn. Iedereen doet nog mee, die abs zullen er komen. Peer pressure heeft zo zijn voordelen, als het op gezondheid aankomt. We zullen waarschijnlijk niet allemaal de volledige challenge afmaken. 125 sit ups is bijvoorbeeld wat veel gevraagd voor mijn rug en de 65 leg raises worden ook een uitdaging. Zodra mijn grens bereikt is gooi ik er een portie revalidatie theorie in. Ik blijf mijn ‘maximale dag’ herhalen, tot ik weer een stapje verder kan. Als het aan mij ligt, liggen we op 30 juni gewoon met z’n allen op de grond. Of het nu exact volgens het schema is of niet, we zijn verder gekomen dan honderdduizenden Facebookers die zijn afgehaakt, of niet eens zijn begonnen.

Wij hebben inmiddels plannen om ook na juni fit te blijven en hoewel de invulling nog niet helemaal duidelijk is staat 1 ding als een paal boven water: we gaan het samen doen.

En nu ga ik op mijn vloerkleed liggen.

2 comments

Laat hier een reactie achter