Hoera! Ik heb een baan!

werkHoera! Het is feest in huize Elaine. Na 2 mislukte studies, ruzie met het UWV, ruim een jaar revalidatie en maanden van vrijwilligerswerk is het eindelijk afgelopen met de narigheid, ik heb een baan! 

twee weken geleden had ik mijn sollicitatiegesprek en toen de dag erna mijn referentie al werd gebeld werd ik lichtelijk hoopvol. En een paar weken eerder dan afgesproken kreeg ik bericht dat ik ben aangenomen!
Vanaf september ga ik werken in een nieuwe vestiging van die hele grote budget kledingwinkel die langzaam maar zeker Nederland verovert. Hoewel het niet de baan is waar ik voor geleerd heb ben ik enorm blij. Ik ga parttime werken en mijn uren zijn verdeeld over vijf dagen. Voor veel mensen is dit onhandig maar voor mij juist perfect omdat ik zo niet zulke lange dagen hoef te maken. In totaal zal ik 20 uur per week werken. Ik heb nog bijna twee maanden om daar naar op te bouwen en dat is prima te doen.
no plan
Maar jeetje, wat een opluchting! Binnen een jaar weer uit de bijstand, ongeacht het enorme gebrek aan passende vacatures. Dit was mijn eerste sollicitatie sinds mijn revalidatie en het is meteen raak, ondanks mijn klachten en het gat in mijn cv. De gemeente gaf me heel veel begrip voor mijn situatie, maar toch had ik al een plan gemaakt om aan een baan te komen. Ik wilde hier uitgebreid over gaan bloggen, maar ja. Het is niet meer nodig! Ik ben al voorzien! Misschien kan ik in plaats daarvan een plan maken hoe ik kan voorkomen dat ik mijn hele salaris meteen weer inlever op mijn werk…
Hiep hoi, hiep hoi!

11 comments

  1. Annemieke says:

    Hoi Elaine!! Wat fijn voor jou zeg! Wat een mooie kans en gaaf dat je vlot bent aangenomen. Is het in Arnhem? Of gaat Doetinchem ook al veroverd worden….:)
    Puzzelstukjes vallen op de plek, zoals je al voorspelde.

Laat hier een reactie achter