Werk – To Do

Langzaam dringt het door. Ik heb een baan. Het hopen is afgelopen, het is gelukt. Ik heb nog een paar weken tot het zover is en dat geeft me genoeg tijd om het kalm aan te pakken, ik wil natuurlijk wel dat het goed gaat en lukt. Wat staat er op mijn To Do List? boekje
Ik ben dol op notitieboekjes en heb werkelijk een verzameling. Mijn vriend blijft zich er over verbazen maar ik heb voor alles een apart boekje, zo ook voor to-do-lijstjes. Het was een heel saai en kaal boekje van de Hema die ik heb gepimpt met washi tape. Nu past hij bij mijn telefoon, agenda en andere notitieboekje, haha. Maar goed, deze blogpost gaat over de inhoud, dus to the point. In dit boekje staat ook een lijstje betreffende mijn werk. Sommige punten zijn daadwerkelijk concreet af te strepen, anderen zijn wekelijks terugkerende taken.
todo
  • Uren opbouwen! Ik werk nu 15,5 uur en ik heb een contract van 20 uur gekregen. Werk aan de winkel dus! Aan de hand van een schema ga ik opbouwen. Dit is een wekelijks terugkerende taak maar het schema is zo goed als af. Ik twijfel alleen nog over over de laatste twee weken.
  • Kleding! We moeten voor onze eigen kleding zorgen maar hebben wel voorschriften. Er staan al wat shopdates in mijn agenda zodat ik op zoek kan naar passende kleding. De grootste uitdaging wordt schoenen vinden die voldoen aan de regels maar waar ik wel lang genoeg op kan lopen en staan. Ik vrees dat ik uit ga komen bij Ecco’s.
  • Elk weekend evalueer ik de week. Dit is een terugvalpreventiemethode die ik tijdens mijn re-integratie heb geleerd. Ik schrijf op hoe het de afgelopen week ging, zowel op lichamelijk als psychisch gebied. Tijdens de eerste weken van het werk wil ik dit elke avond doen. Op die manier houd ik een vinger aan de pols en kan ik eventuele knelpunten veranderen voordat ze automatisme worden. Zo kan ik er voor zorgen dat het direct vanaf het begin goed verloopt.
  • Vrije dagen inplannen en leuke dingen doen! Ik werk straks tot het eind van het jaar aan één stuk, dus wil ik echt nog van de zomer genieten! Mijn vriend is bijna klaar met zijn scriptie en is dan ook vrij, dus dat moet lukken.

Maak jij ook to-do-lijstjes? En hoeveel notitieboekjes heb jij?

One comment

  1. ziensjen says:

    Ik had eerst echt tien notitieboekjes die ik allemaal door elkaar heen gebruikte, maar op een gegeven moment was ik het overzicht écht kwijt. Op dit moment heb ik een agenda en één notitieboekje waar ik alles in schrijf. Voor mij geeft het veel rust om alles op één plek te hebben staan zodat ik niet eindeloos aan het zoeken ben door mijn boekjes. En ja, ik maak ook to-do lijstjes, iedere dag weer. Alleen de laatste weken bijna niet, omdat het vakantie is en het enige dat echt moet is werken, maar dat staat dan weer in mijn agenda :’)

Laat hier een reactie achter