Hoe ik omga met een slechte dag

Soms heb ik van die dagen dat alles lekker loopt, dat ik complimenten krijg op mijn werk en dat ik de hele dag vrolijk ben. Helaas zijn er ook dagen die er niet zo uit zien. Vandaag had ik zo’n dag. Ik werkte hard maar alles ging mis. Ik besloot niet met mijn supervisor te praten en het resultaat is dat ik nu met een rot gevoel thuis zit. Of dit slim was laat ik even buiten beschouwing, ik probeer mezelf nu weer op te peppen, want morgen moet ik gewoon weer werken.

Ik heb een keuze. Ik kan me blijven concentreren op wat er mis ging, maar ook op wat er wel goed gaat op mijn werk. Dit ga ik doen in twee fases.

Fase één:
Wat ging er precies mis? Ik ben een ster in situaties groter maken dan ze zijn, dus ik beperk me tot de feiten. Ik kom tot slechts twee situaties. Had ik dit kunnen voorkomen? In één van de twee gevallen is het antwoord ja. Dat is dus een leerpuntje voor de toekomst. En die andere? Wat heeft het voor zin om me op te vreten over iets wat ik zelf niet in hand had?

Fase twee: 
Als ik de filmpjes in mijn hoofd nog eens afspeel, was het dan echt zo erg? Hoe reageerden de andere mensen in de situatie?

Fase drie:
Tot hier en niet verder. Ik weet wat er gebeurde, heb de situaties in kaart gebracht. Ik kan twee situaties bedenken, maar ik heb vier uur gewerkt . De rest van de tijd ging het dus gewoon goed. Ik maak nu een lijstje met alles wat wel goed ging. Binnen vijf minuten staan er 14 punten op mijn blaadje.

Veertien tegen twee.

Misschien ging toch niet alles mis.

Voor de zekerheid:

Laat hier een reactie achter