Scoliose: rugzak

Als vrouw zijnde zit het al in mijn genen: van schoenen en tassen kan ik er nooit genoeg hebben. Mijn nieuwe baan was dan ook een excuus voor een nieuwe tas, die ik uiteraard kocht bij Primark. De keuze viel op een mooi bruine handtas met een lang hengsel voor over mijn schouder. Dat is comfortabeler dan de tas in je hand houden en ik dacht dat ik dan ook wat rechter zou staan. Maar nu we een paar weken verder zijn bleek dit een illusie.
Ik loop elke dag 10 minuten van het station naar mijn werk, en als ik klaar ben wandel ik dezelfde weg terug. Die tas om mijn schouder zorgt er voor dat ik in elkaar zak en scheef ga staan. Ik hang de tas altijd schuin om, dus van mijn rechter schouder naar mijn linker heup en daarmee zak ik alleen maar verder in mijn scoliose, lijkt het wel. Zeker als ik de tas een beetje vol prop, bijvoorbeeld met een Dopper vol water, word ik er niet rechter van. Prachtig excuus voor weer een nieuwe tas.
Toen ik naar de middelbare school ging had ik geluk, de rugzakken waren in. Iedereen liep met een Eastpack of Kipling en de schoudertassen zag je nergens. En laat een rugzak nou veel beter zijn voor je rug… Mijn Eastpack was een hele goede koop, want na een jaar of 14 ziet hij er, op wat vlekken na, nog uit als nieuw. Wanneer ik een dagje weg ga haal ik hem nog steeds uit de kast. Doordat het gewicht van de tas aan beide schouders hangt, zak ik niet scheef naar één kant. Ik kan mijn schouders meer ontspannen en dat is fijn! Maar mijn Eastpack is te groot om elke dag mee te nemen naar bijvoorbeeld mijn werk.
Jarenlang waren de handtassen in de mode. Zo zag ik regelmatig scholieren met grote tassen in hun handen lopen, zelfs met hun boeken er in. Het ziet er mooi uit, maar is toch helemaal niet handig? Ik krijg al een lamme arm als ik er naar kijk! Gelukkig is het tij weer aan het keren. Steeds vaker zie ik meiden lopen met rugzakjes en ook bij Primark verkopen we hele leuke modellen. Afgelopen week dook ik met een vriendin tussen de tassen, op zoek naar een leuk rugzakje voor dagelijks gebruik.
bos rugzak A 2
Mijn nieuwe tas is groot genoeg voor mijn brood, Dopper en andere essentiële zaken. Toch is hij niet zo groot dat het er uit ziet alsof ik naar school ga. Ik laat zware, onnodige dingen thuis en neem alleen mee wat ik ook echt gebruik. Na een week ben ik al super blij met mijn aankoop. Ik voel me rechter, mijn tas lijkt veel minder zwaar en ik ben nog hip ook!

bos rugzak B 2

One comment

  1. ziensjen says:

    Herkenbaar stukje! Ik heb ook eigenlijk bijna altijd een rugzak, omdat dat veel beter is voor mijn rug. Ik heb een paar hele mooie schoudertassen maar die gebruik ik heel weinig, omdat ik er gegarandeerd rugpijn van krijg. Zo zonde. Maar ik vind jouw rugzak echt heel leuk! Ik heb zelf ook nog een Eastpak die er na zo’n 8 jaar nog steeds prima uitziet.

Laat hier een reactie achter