Auditie doen: de rolverdeling

Na een week van spanning, voorgevoelens en duimen zat ik woensdagavond in een hoekje te wachten op de rolverdeling. En die bleek, voor mij, behoorlijk vreemd.

 eyeofhorus

We gaan in oktober volgend jaar met de musical Aida het theater in. Super vet want dat is één van de mooiste musicals die ik heb gezien, en ik heb er veel gezien. Het gaat over een Nubische prinses Aida die gevangen wordt genomen door de Egyptische legerleider Radames. Hij is verloofd met de arrogante Egyptische prinses Amneris maar die Aida krijgt hij maar niet uit zijn hoofd…
Ik deed auditie voor Aida. Die rol past bij me, wat jonger, wat onbevangen en tegelijkertijd een onverwoestbare trots en verantwoordelijkheidsgevoel. Leek me wel wat voor mij. Vocaal een uitdaging maar wel haalbaar. Zoals ik vorige week al duidelijk maakte was ik niet de enige die die rol wel zag zitten dus uiteindelijk hoorden we 8 keer hetzelfde lied. Ik was, voor het eerst ooit, tevreden met mijn auditie en wist dat er inderdaad een kans was dat ik raak zou schieten. Maar dat gold niet alleen voor mij.

De rol van Aida ging niet naar mij en ook de understudy  (reserve) werd iemand anders. Ik was opvallend rustig, wellicht doordat ik wist dat die twee leuke meiden mijn grootste  ‘concurrenten’ waren. Dat was maar goed ook, want de grootste shock, zo zou snel blijken, moest nog komen. Amneris werd bekend en na een mooie inleiding (ik weet er niets meer van) over haar understudy  hoorde ik ineens mijn naam. Ik ben de understudy van Amneris. Mijn reactie? “Huhh??”

bron: musicalword.nl

bron: musicalword.nl

Amneris is een hele leuke rol. Vreselijk arrogant, grappig en uiteindelijk toch meer diepgang dan aanvankelijk gedacht. Vocaal best heftig, met hoge uithalen en up tempo liedjes. Niet mijn natuurlijke habitat, zullen we maar zeggen. Ik heb weken geroepen dat die rol echt niet bij me paste en belangrijker nog, dat ik dat echt niet kon. Maar als de ‘echte Amneris’ ziek wordt, haar been breekt of om een andere reden niet kan spelen dan ben ik toch echt de persoon die haar zal vervangen.

In de praktijk betekent dit dat ik het druk ga krijgen. Ik heb ‘normale rollen’ in de voorstelling en ga daarnaast de rol van Amneris leren. Ik ga op zowel het gebied van zang als spel onwijs veel leren en dat vind ik een heel tof idee! Het is een echte uitdaging voor me en daar houd ik van. Ik ben blij!

One comment

Laat hier een reactie achter