What’s been going on : terugval

Ik kan het mooier maken dan het is, maar ik had een terugval. Mijn humeur ging de verkeerde kant op en de pijn nam toe. Gelukkig besloot ik dat ik hier zo snel mogelijk uit moest zien te komen en dat dat belangrijker is dan het eigenwijs op eigen kracht kunnen. En dus ging ik langs bij het revalidatiecentrum. Mijn psycholoog ontving me even hartelijk als een half jaar geleden en samen kwamen we tot de conclusie dat er geen specifieke oorzaak aan te wijzen is. Het is een opeenstapeling van factoren die er voor hebben gezorgd dat de konijntjes weer konden gaan rennen. Er werden weer meer pijnprikkels naar mijn hersenen gestuurd en dat was precies niet de bedoeling.
Thuis greep ik een notitieboekje en noemde het mijn How To Love My Life boekje. Daarin maakte ik twee lijstjes. De eerste met groene dingen, dingen die me energie geven, waar ik blij van word. De tweede lijst is rood, met dingen die me energie kosten. Ik nam de beslissing dat ik die lijst de komende maanden zo leeg mogelijk ging maken. En nog voor ik een concrete deadline kon stellen, een SMART doel kon formuleren, wat dan ook, was de helft al van mijn lijstje af.

how to love my life

Verschillende gebieden in mijn leven kregen een eigen pagina om rode en groene punten specifieker uit te werken en dit is nu al een van mijn favoriete notitieboekjes. En ik houd van notitieboekjes. Ik  heb hem altijd bij me, blader er elke dag door heen en schrijf er regelmatig wat nieuws in. In plaats van rondjes lopen in mijn hoofd schrijf ik de grote lijnen op in mijn boekje. Hierbij probeer ik me te richten op wat ik wel wil om zo de negativiteit en het geklaag uit mijn boekje te houden.

Mijn doel? Die groene lijst langer, de rode nog korter en ik weer lekker in mijn vel!

Laat hier een reactie achter